U bevindt zich in de rubriek "Buitenland"

Wallercup 2007

Onlangs is de roemruchte Wallercup vervist op de Po-middelloop in de regio Mantova. Het deelnemersveld was groot en nog professioneler dan de voorgaande jaren. En wedstrijd bleef tot op het laatste moment superspannend...

Onder de deelnemers bevinden zich naast de nodige nieuwkomers ook ervaren teams van Sänger, Carp One Austria, Fachversand Stollenwerk, Sportex, Ehmanns Fishing en natuurlijk Liquid River. Zij wisten vorig jaar de beide wallercups te bemachtigen voor zowel grootste meerval (233cm) en winnaar puntenklassement. Het team van Sportex werd vorig jaar tweede, ditmaal kwamen ze opdagen met een nieuw en zeer jeugdig team. De deelnemers hadden mazzel, want de omstandigheden waren uitstekend. Het waterpeil was vrijwel stabiel en ook de weersvoorspellingen waren goed. Overdag zou de temperatuur rond de 25 graden liggen. Ook was er in de voorgaande weken goed gevangen. Op het wedstrijdtraject waren in die periode liefst 20 meervallen van boven de twee meter gevangen.

De meeste deelnemende teams kwamen de dag vóór aanvang van de Wallercup 2007 aan bij Casasilure, de thuishaven van de inmiddels fameuze Wallercup. Enerzijds om uitgerust aan de wedstrijd te beginnen maar ook om voldoende aasvissen voor de eerste wedstrijddag te vangen. De deelnemers vissen op de Po graag met een brasem. Ook werden de boten in orde gemaakt en te water gelaten dmv. een kraan in de nabij gelegen haven. Steeds meer teams nemen hun eigen boot mee en dit toont maar eens aan hoe professioneel de deelnemers bezig zijn.

Een overzicht van alle teams: Liquid River, Sportex I, Fachversand Stollenwerk, Sänger, Wallerteam Austria, Carp One Austria, Wallerteam Stan, Ehmanns, Fischerfreunde Wildenau, Agressor Angelzentrale Herrieden, Team Rheinfischer, WM-Angelparadies & Fishing Tours, Weil am Rhein.

De deelnemende teams op de bootsteiger van Casasilure...

Alle deelnemers werden vooraf volledig geïnstrueerd door supervisor Harald Stadlhuber. Ten opzichte van voorgaande jaren was het regelement op enkele punten aangepast. Meervallen kleiner dan 120cm werden niet meegenomen in het klassement. Vissen van meer dan 170cm kregen 50 bonuspunten en ving je een meerval van 2 meter of meer, dan kon je rekenen op 100 bonuspunten.  Vervolgens trok ieder team een lot met daarop aangegeven de visplek. Puur toeval, enkele teams trokken hetzelfde lot en daarmee dezelfde visplek als in 2006. Zij begonnen dus met een kleine voorsprong omdat ze de stekken al bekend waren. Dan klinkt om 14.00 uur het officiële startschot. De Wallercup 2007 is begonnen.

Het loten gebeurd door Harald "Harry" Stadlhuber...

Harry met de prijzentafel...

Michael Kinzer en Daniël Madoerin van WM-Angelparadies doen de eerste nacht goede zaken en vangen twee grote exemplaren. De teams Wildenau en Ehmanns pakken er ook beide twee die net iets kleiner zijn. Team Liquid River vangt één meerval. De overige teams vangen geen maatse vis of blanken.

De grootste meerval van de Wallercup, liefst 232cm...

Nogmaals deze kanjer...

De tweede nacht begon spectaculair. Alexander Strasser van Carp One Austria vangt een ware Po-gigant van 232cm. Benjamin Buchelt en Andreas Knausenberger van Fachversand Stollenwerk vangen meervallen van 211 en 188cm. Zij eindigden de nacht op de 2e plek vlak achter de nieuwe koploper Liquid River. De top-4 stond op minimale afstand van elkaar.

Het team van Liquid River...

Goeie dag gehad...

Wat opvalt is dat meerdere teams gebruik maken van twee boten. Deze teams vissen 's nachts uit een geankerde boot en varen de lijnen met bodemmontage (steen+breeklijn) uit met een keine zodiac of portabote.

De meeste teams gebruiken twee boten...

Andere teams hebben duidelijk de voorkeur voor kantvissen.

Vissen vanaf de zandbank...

De resterende dagen en nachten verliepen net zo. Voor sommige teams was het hard werken voor een vis, terwijl andere teams grote vissen bleven vangen. Michael Ruhloff van Sportex ving de vierde dag een vis van 224cm, Karl Hofer ving er eentje van 227cm. Samen met zijn vismaat Heinz sprokkelde Karl liefst 900 punten bij mekaar op de laatste dag en brachten het totaal op 1598. Genoeg punten voor de eindoverwinning. Ook ving Angelzentrale Herrieden, vlak voor het eindsignaal, trollend nog een mooie meerval. Daarmee waren ook zij gelukkig van de nul af.

Grote meerval...

Einduitslag teams:

Team       Totaal aantal punten
1 Fischerfreunde Wildenau 1598
2 Liquid River 883
3 Carp One Austria 880
4 Fachversand Stollenwerk 676
5 Sportex 450
6 Team Rheinfischer 443
7 WM - Angelparadies 285
8 Sänger 249
9 Ehmanns 159
10 Aggressor Angelzentrale 143

Einduitslag grootste meerval:

1 Alexander Strasser Carp One Austria 232
2 Heinz Reiter Fischerfreunde Wildenau 227
3 Michael Ruhloff Sportex 224
4 Benjamin Buchelt Fachversand Stollenwerk 211
5 Andreas Knausenberger Fachversand Stollenwerk 188
6 Andreas Zimmermann Liquid River 187
7 Jens Abendroth Liquid River 173
8 Michael Kinzer WM - Angelparadies 164
9 Peter Veitengruber Ehmanns 159
10 Karl Hofer Fischerfreunde Wildenau 156
11 Jürgen Berger Team Rheinfischer 152
12 Michael Eyrisch Aggressor Angelzentrale 143
13 Michael Schrenk Sänger 128
14 Christian Bestle Sportex 126
15 Daniel Madörin WM - Angelparadies 121
15 Bernd Fischer Sänger 121
15 Bernhardt Buchberger Carp One Austria 121

De deelnemers en de organisatie mogen terugkijken op een zeer geslaagde Wallercup.

De organisatie met in het midden Piet uit Nijmegen...

Ook volgend jaar zal er weer een Wallercup plaatsvinden op de Po-middelloop. Foto's en spannende achtergrondinformatie is te vinden op www.wallercup.de. Daar of op de site van Casasilure kunt u zich inschrijven voor de Wallercup editie 2008.

Eelco Hensen

tekst oorspronkelijk door Andreas Knausenberger