U bevindt zich in de rubriek "Varia"

Geld verdienen met sportvissen?
 

PERSBERICHT - Zwolle, 18 maart 2010

Geld verdienen met sportvissen? Sportvisacademie Zwolle maakt het mogelijk!

Sportvisacademie Zwolle start in september 2010 met de studierichting Sportvisserij & Aquacultuur. Om onder meer geďnteresseerde sportvissers te informeren over deze mbo-opleiding wordt er op donderdag 25 maart a.s. een informatieavond georganiseerd bij De Groene Welle in Zwolle. De studierichting Sportvisserij & aquacultuur leidt mensen op voor een beroep binnen de sportvisserijsector. Hengelen maakt deel uit van de studie. Studenten worden door nationaal bekende sportvissers meegenomen naar de waterkant, waar ze op jacht gaan naar een grote karper of gigantische snoek.

Nederland telt 1,8 miljoen sportvissers die goed zijn voor een jaarlijkse omzet van € 700 miljoen. Tientallen groothandels, honderden hengelsportzaken en diverse reisbureaus, bootverhuurbedrijven, verblijfsaccommodaties, viswaterbeheerders en hengelsportfederaties zijn afhankelijk van de hengelsport. Deze sector vraagt om goed opgeleide vakmensen. Sportvisacademie Zwolle leidt deze mensen op en werkt hierin nauw samen met Sportvisacademie Alkmaar.

Sportvisacademie Zwolle is onderdeel van De Groene Welle uit Zwolle. De academie richt zich op fanatieke sportervissers uit Noord, Oost en Midden-Nederland, die een professionele carričre in de sportvisserijsector ambiëren. Inmiddels hebben zich al verschillende studenten aangemeld. Binnen de Sportvisacademie wordt nauw samengewerkt met de Hengelsport Federatie Oost-Nederland. Deze organisatie geeft adviezen bij de vorming van de opleiding. Daarnaast wordt samengewerkt met Hengelsport Zwolle, Regionaal viswaterbeheer IJssel-Vecht en Zwarte water delta. De Sportvisacademie is een belangrijke stap in de professionalisering van de sportvisserij in Nederland.

Iedereen die geďnteresseerd is in de studierichting Sportvisserij & acquacultuur kan op donderdag 25 maart tussen 19.30 en 21.00 uur kennis komen maken. Tijdens de voorlichtingsavond op De Groene Welle, waar ook de andere groene mbo-opleidingen hun deuren open zetten, kunnen bezoekers kennis maken met de docenten en de school en informatie krijgen over de inhoud van de opleiding, de praktijk en werkgelegenheid.

Voor meer informatie over de Sportvisacademie kan contact worden opgenomen met Thijs Rutters of Roelof Schut, docenten Sportvisacademie, telefoon: (038) 467 11 20, e-mail: info@groenewelle.nl. Kijk voor meer informatie over de school op www.groenewelle.nl.