U bevindt zich in de rubriek "Visverslagen".

Wraak is zoet

Na een enigszins mislukte trip in 2005 is Micha Berlijn met twee vrienden in de zomer van 2007 terug gegaan naar Spanje op jacht naar een recordmeerval. Lees verder om te zien of dat gelukt is...

In 2005 maakte ik en drie vrienden de eerste stappen aan de oevers van de Ebro delta. Het doel: een reuze meerval vangen zoals we die op internet en in de bladen tegenkwamen. Dat het niet altijd een succesverhaal is om af te reizen naar Spanje zou een week later de harde waarheid blijken. 6 meervallen waren er met zijn vieren gevangen en monsters waren ver te zoeken… Nu, 2 jaar later zit ik met een heel ander gevoel mijn foto´s en video te bekijken.

Net terug van een tweede trip en wat een belevenis was dat! In mijn stoutste dromen hadden we niet gedacht dat het zo zou lopen. Daar staan we dan weer, aan de oever in Spanje, ditmaal in Caspe. Helaas met zijn drieën, want één van onze vrienden kon niet mee. We hebben onze trip dit keer geboekt bij Catfish Camp Caspe, het meervalkamp van Gert van Schaick. Er werd uit de verschillende manieren van vissen gekozen voor het vissen met pellets. Om teleurstellingen te voorkomen hebben we heel bewust gekozen voor het vissen met een gids. En dus gingen we onder de begeleiding van Gert vijf dagen achter de snorremans aan. En ik moet zeggen een dikke pluim voor Gert, want alles wat hij zegt maakt hij waar! We hebben met zijn drieën totaal 43 meervallen gevangen in die vijf dagen tijd met vier hengels. Ontspannen was er dus niet veel bij. En ook die megameerval is er voor ons uitgekomen, op de 2de dag ging Tim al over de magische grens van 2 meter, 2,02 meter om precies te zijn!

Ook Koen had die dag een monster die helaas de grens net niet haalde.. 1,95 meter.

De 3de dag was een dag met 11 vissen maar helaas geen monsters, 1,84 meter was de grootste.

Dag 4 was onze superdag! 13 vissen waarvan vijf van 2meter of groter! Ik was deze dag als eerste aan de beurt. Nadat we de hele ochtend niks hadden, ging Gert het over een andere boeg gooien, dan betaald het inhuren van een visgids met kennis van zaken zich uit! Na wat aanpassingen was het binnen een kwartier raak, 2 meter precies! Een droom werd werkelijkheid… De beurt was nu weer aan Tim en bingo 2,11 meter! Na nog wat vissen tussen de 1,50 en 1.75 was het Koen die wederom een zware vis haakte, een minuut later klapt er weer een hengel dubbel, ik sla aan en de vis laat er geen gras overgroeien en neemt een run die niet te stoppen is! Koen is nog steeds met zijn vis bezig en nadat deze geland is blijkt hij ´maar´ 1,98 meter te zijn, erg jammer dat hij de 2 meter net niet haalt maar wel een zeer mooie en zware vis. Ik ben echter nog steeds bezig met mijn vis en tot mijn schrik zie ik ineens een knoop op mijn lijn voorbijkomen… Hij heeft de backing bereikt en ik loop nu toch echt maar even een stukje mee om wat lijn terug te winnen. Gelukkig voel ik dat ik even later de vis iets meer onder controle krijg en kan beginnen met het binnenhalen van de vis. Ondertussen staat Gert al met een brede glimlach naast me ( die had natuurlijk al in de gaten dat het een serieuze vis was ) De vis laat zich even later voor het eerst zien en we schrikken ons helemaal wild, wat een monster! Gert herkend de vis en had het al over deze vis gehad voordat we hem vingen. Ik had deze hele week al opgeschept dat ik hem wel even zou vangen, nooit gedacht dat dat ook zou gebeuren… Maar om verder te gaan met mijn verhaal. Gert pakt zeer professioneel de meerval in de bek en legt hem op de mat. Onze monden vallen werkelijk open van verbazing! De vis is zeer breed en zwaar gebouwd en gaat richting de 80 kilo en meet 2,21 meter! Ik kan het gewoon niet geloven wat een mega meerval! Nadat we nog een zeer mooie vis van 2,10 meter aan de kant hebben getrokken is het wederom Tim die een vis haakt, volgens Tim is de vis niet zo groot… Nou die geloven we dus ook niet meer.. 2,25 meter! Helaas niet zo zwaar gebouwd maar wat een PR en wat een topdag! Jammer dat Koen ook niet een meerval van boven de 2 meter mocht vangen maar het mag de pret voor hem niet drukken, we hebben een super week gehad. Niet alleen omdat we zo goed hebben gevangen en de persoonlijk records aan flarden zijn, maar ook omdat de begeleiding van Gert zeer goed is en hij ook zichtbaar geniet als we lekker aan het vangen zijn. Al met al een topweek!

Micha Berlijn