U bevindt zich in de rubriek "Varia"

visweekend en studiedag!

Dit jaar organiseert MSG-lid William Ploemen twee fantastisch leuke en informatieve evenementen...
 
Voor 2010 hebben we een aantal dagen staan waar men kennis kan maken met het meerval vissen en de bijbehorende technieken. De dagen zullen ingevuld worden door een dag bootvisserij en een dag kennis en materialen zoals onderlijnen en systemen. Tijdens deze dagen zullen enkele bekende mensen uit de meervalscene ons bijstaan en ook uitleg gaan geven. Medewerking is ons toegezegd door het Zebco Black Cat team met Stefan Seuss.

Visweekend BelgiŽ, zaterdag 26 juni 2010

We wijken uit naar BelgiŽ omdat het daar toegestaan is om op meerval te vissen en dit overeenkomt met de manier en techniek die ook in Nederland toepasbaar is zodra het toegestaan is. Het plan is om vrijdagavond of zaterdagmorgen aan te komen in BelgiŽ. Eerst een stukje uitleg te ontvangen en erna gaan we de Maas op om onze ervaringen uit te wisselen en ook te gaan vissen. Deze visdag vind plaats op zaterdag 26 juni. Dit weekend is Stefan Seuss ook aanwezig dus voor alle info en vragen kunnen jullie terecht bij de specialist.

Stefan Seuss

Je hoeft overigens zelf geen aasvissen mee te nemen. De organisatie draagt er zorg voor dat er ter plekke voldoende levende aasvissen aanwezig zijn!

Bas van Nuland (eigenaar www.roven.nl) stelt een prijs ter beschikking voor de grootste meerval. Deze prijs bestaat uit een Black Cat Buster 2,85 meter lang een Fin Nor offshore 95 molen plus een rol Black Cat meerval lijn, dit is een complete set waar u met gemak de grootste meervallen mee kunt drillen.

De kosten van dit weekend bedraagt 50 euro per persoon. Dit is inclusief deelname aan de bbq, trailerhelling, ligplaats voor boot en trailer, campingplaats en het gebruik van alle campingfaciliteiten. Je dient je van te voren op te geven bij William Ploemen: meervaldagen@meervalgids.nl

Kleine aanvulling nog. Iedereen dient in het bezit te zijn van een Waals visverlof. Dit is te halen eventueel op zaterdagmorgen in het plaatselijk postkantoor. De kosten van dit verlof bedraagt ongeveer 40 euro. Deze vergunning heb je ook nodig als je zelf natuurlijk in BelgiŽ gaat vissen.

Dus even in het kort:

Vrijdag 25 juni aankomst na 18 uur op camping Mosan te Huy / Tihange. Hier kunnen we onze tent opzetten en ook kunnen we hier onze boot plaatsen zodat ze veilig en in het zicht staan van onszelf.
Zaterdag 26 juni eventueel vergunningen halen. Daarna uitleg en daarna gelijk het water op. Tegen de avond een gezellige bbq en natuurlijk napraten over de eerste meervaldag.
Zondag 27 juni in de morgen vertrekt ieder voldaan weer naar huis.
-------------------------------------------
 

Kennisdag Meerval, nog geen datum bekend

Deze dag / middag of avond zal gehouden worden in Helmond. Reden hiervan is natuurlijk de webshop van www.roven.nl maar ook dat hier een vergaderruimte aanwezig is die uitermate geschikt is voor presentatie en uitleg. Het gaat met name om de keuzes tussen materialen, hoe een meerval te behandelen en natuurlijk hoe en waar de meerval zich bevindt. Presentatie zal gehouden worden door enkele ervaren meervalvissers. Ook het eerste deel van de meervalbijbel zal gepresenteerd worden.
 
Deelname aan de meervalstudie dag is gratis. Wel dien je je van te voren aan te melden bij William Ploemen: meervaldagen@meervalgids.nl

Deze dagen worden mede mogelijk gemaakt door www.roven.nl www.meervalgids.nl en www.meervalstudiegroep.com.