U bevindt zich in de rubriek "Visverslagen".

Meerval 3 daagse door Henk Mik

Hallo leden van de MSG, hierbij een korte impressie van mijn meerval 3 daagse in Frankrijk.

Op 6 mei vroeg in de ochtend vertrokken we, ik en een collega Richard, naar Frankrijk vanuit mijn woonadres in Groningen. Na een rit van 960 km kwamen we aan bij camping Aux Rives du Soleil in Pont de Vaux die (nu wederom) in Nederlandse handen is. Dat babbelt wel zo makkelijk, niet dat ik in de afgelopen 10 jaren op National 6 daar problemen mee heb gehad, maar toch.

ingang van de camping

De brug van Pont de Vaux en het verbindingskanaal naar de Reysousse

Nadat we daar voortreffelijk hebben gegeten vertrokken we na het optuigen richting Tournus om in de monding van de Seille van start te gaan. De waterpeil bleek 2 meter lager te staan dan normaal wat minder voor het zelfvertrouwen was. Ergens anders gaan liggen was op dat tijdstip, 21.00 uur, niet meer mogelijk dus zijn we daar gebleven. Na een koud en mistig nachtje zonder enig teken van leven zijn we de volgende ochtend gaan driften terug naar Pont de Vaux waar de camping aan ligt. Bij reeds de eerste brug, bij National 6, dook de dobber weg met dauwpieren als aas. Een meerval van een meter plus werd even later geland, de trip is in mijn ogen dan alweer geslaagd.

De rest van het parcours bleef zonder verdere aanbeten en om 14.00 uur waren we terug. Douchen, eten en om 19.00 uur weer op de Sa˘ne vlak voor de camping. Daar kregen we verschillende aanbeten en runs maar geen vis kwam in de boot terecht, welkom op de kweekkamer. Een onweersbui begon de overhand te krijgen en de combinatie met een aluminium boot deed ons besluiten om 20.30 uur het water te verlaten, helaas.

De volgende dag er vroeg uit maar op dezelfde plek was niets meer te halen. We zijn tot 14.00 uur bij de brug blijven driften wat voor 2 flinke aanbeten zorgde. Bij mij werd de paling finaal van de haak getrokken en ook Richard verloor zijn vis net voor de landing, maar wat een geweldige sport! Die avond wederom op de zelfde plek voor de camping gaan liggen en weer hadden ze er zin in maar was het goed haken moeilijk. Uiteindelijk lukte dit en een vis van 1.40 verscheen in mijn hoofdlampbundel om kort daarna mijn boot van de binnenzijde te bekijken.

 

Om 23.00 uur is het weer gedaan met de activiteiten, what's new? We zijn nog wat langer blijven liggen maar dit had geen nut. De volgende dag zijn we na een heerlijke lunch terug naar Groningen gereden waar we om 24.00 uur weer aankwamen. Super 3 daagse Ún weer vis in de boot gehad, daar gaat het toch om?

de Sa˘ne vanaf het campingterrein gezien

Met vriendelijke groet,

Henk Mik