U bevindt zich in de rubriek "Varia"

Saarwaller

Onlangs kreeg ik een mailtje van Patrick Gölzer, fanatiek meervalvisser en oprichter van Saarwaller met de vraag of "partnerschaft" tussen Saarwaller en de Meervalstudiegroep Nederland een goed idee zou zijn...
 
Samenwerking lijkt mij een heel goed idee om zodoende kennis en ervaringen te kunnen delen. Ik ben, net als nog enkele MSG leden, al een tijdje aangemeld als lid van Saarwaller. Saarwaller is zeg maar een soort Duitse meervalstudiegroep met ruim 3000 leden. Anders dan de naam doet vermoeden (de Saar is een kleine rijrivier van de Moezel) heeft Saarwaller eigenlijk geen connectie met die rivier of met de deelstaat Saarland. De verhalen die op de site verschijnen, gaan doorgaans over het vissen op de rivieren in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Ikzelf ben van plan in het voorjaar naar de Petit-Rhône in Frankrijk te gaan. Tot nu toe zijn daar nog maar weinig Nederlanders wezen vissen. Op Saarwaller is gelukkig wel behoorlijk wat info te vinden over deze rivier. Bijvoorbeeld info over vergunningen en plekken waar je kan traileren. Super interessant dus. Dus voor de MSG leden die de taal van onze oosterburen machtig zijn is Saarwaller zeker een aanrader.

Oprichter Patrick Gölzer heb ik leren kennen als een heel behulpzame kerel en iemand die zelfs tot hartje winter vist op meerval. Zo wist hij half december tijdens een korte sessie nog een ruim 2 meter lange meerval te vangen op de Moezel in Frankrijk terwijl de temperatuur ook overdag niet boven het vriespunt uit kwam.

Patrick Gölzer met een beste meerval

Klik hier om naar de website van Saarwaller te gaan. Je moet je trouwens wel even aanmelden.

Eelco Hensen