De MSG-website zal vanaf heden weer regelmatig geactualiseerd worden. Hou hem in de gaten!

214cm Maaspower voor Niels Lismont

Afgelopen zondag 17 oktober ben ik alleen met de boot gaan vissen op de Belgische Maas. Het was niet echt fijn vissen vanwege koude wind die uit de tegenovergestelde richting kwam van de stroming. Hierdoor bleef ik de hele tijd zo'n beetje op dezelfde plaats hangen. Van lange driften maken was dus geen sprake. Daarom heb ik maar op een paar veelbelovende plekken rondgedobberd. In de vroege namiddag kreeg ik het al aardig koud en om af te sluiten ben ik naar een voor mij bekende plek gevaren. 
 
Die plek heb ik de laatste weken goed leren kennen omdat ik er bij bijna elke drift wel een aanbeet kreeg. Ook bij stralende zon, op het midden van de dag, het maakte allemaal niet uit. Alleen de vis daadwerkelijk haken bleek moeilijker. En keer kreeg ik zelfs beet op een karper van 40cm waarvan de schubben over de hele lengte vanonder weg waren. Hierdoor wist ik dat er daar in de diepte iets met een brede muil zat.

Die zondag heb ik er een hengel met dobber en karper van 30cm te water gelaten en na zo'n 5 minuten had ik al beet. Na een lange dril met mijn Shakespear Uglystick en Abu-reeltje lukte het me de vis bij de 2e poging in de boot te trekken. De haak zat mooi in de hoek van de bek. In de boot heb ik de vis gemeten en kwam op 214cm uit. Toen drong het tot me door dat in de boot, in mijn eentje, foto's maken van deze vis onmogelijk was. Gelukkig zag ik aan de oever wat vissers die wat foto's gemaakt hebben. Ook hebben we de meerval nog eens nauwkeurig nagemeten.We zijn nu een paar dagen verder en ik ben nog steeds in een roes. Heerlijk!

Niels Lismont