U bevindt zich in de rubriek "Visverslagen".

Henk van Gerwen en Libert Laureys op meervaljacht in ItaliŽ 
 

In de week van 26 september t/m 3 oktober 2009 zijn wij (Henk van Gerwen en Libert Laureys) naar Il Campo del Siluro geweest. Dat was best speciaal, omdat Libert en ik elkaar amper kenden. Via de MSG-site hebben we elkaar leren kennen. Toen we op zaterdagochtend arriveerden, eerst koffie, spullen uitpakken, het financiŽle gedeelte afhandelen en vissen. De eerste dag zijn we wat gaan driften en hebben vanaf een zandbank gevist met een breeklijn aan een steen. Niets gevangen die eerste dag. De volgende paar dagen hebben we proberen aasvissen te vangen maar dat liep niet altijd even voorspoedig en daarmee hebben we eigenlijk veel te veel tijd verknoeid. Op maandag hadden we zodoende pas de eerste vis. We hadden 2 hengels uitstaan met een breeklijn aan de overkant van onze zandbank vast gemaakt aan wat hout. Libert had er een behoorlijke kroeskarper aanhangen, ik een maatje kleiner. Op een bepaalt moment een klap op de hengel van Libert maar de vis was niet gehaakt. Toen we de karper binnenhaalden en inspecteerden was duidelijk te zien dat die was aangevallen door een meerval. Helaas was het niet echt een grote. Later vingen we een meerval(letje) van 80cm op een paling die we gewoon met een schuiflood 15-20 meter uit de kant hadden liggen. De volgende dag weer aasvissen proberen te vangen en gevist op een andere plek, maar dat was niet veel. Ook de avondstek bracht niets.

Op jacht naar Po-meervallen, Libert vermaakt zich wel...

Op woensdagavond terug naar de plek van maandag en weer met de breeklijnen aan de gang. Er was wel activiteit in het water. Op een bepaalt moment toch een vis aan de eerste hengel en na een zeer korte dril kwam een meerval van 112 cm op de kant. 

De eerste van de trip...

Donderdag, het water was wat gaan stijgen en dat is meestal goed. Driften met palingen. Een Oostenrijks stel ving een meerval van circa 160cm en zij kregen verschillende aanbeten. Dat was bij de befaamde brug van vorig jaar. Uiteraard driften wij daar ook van alle kanten langs. Rondom de pijlers werd alles afgevist. Geen aanbeten bij ons. Op een afstand van zo'n 100 meter van de brug kregen we wel een aanbeet. Eerst denk je ik zit vast, dus dat ging ongeveer zo; "vast..., vis..., nee vast..., vis?..., vis! Na een lekkere dril kon Libert de eerste behoorlijke meerval pakken; 177cm. Keurig netjes gehaakt in de hoek van de bek met een circlehook. 

Vrijdag, de laatste visdag alweer, driften we in de buurt van de brug met palingen. Het water steeg nog steeds langzaam. Vlak langs een pijler en jawel een aanbeet. De hengel aan Libert gegeven. Helaas een wat kleinere vis, maar wel mooi. 

Dit was toch wel een heel speciale visvakantie, ook omdat ik pas een paar weken uit het gips ben met mijn linker enkel en die nog lang niet is hersteld. Ik was dus redelijk gehandicapt om het zo maar te zeggen. Daarom ben ik Libert wel wat dank verschuldigd omdat hij toch wel een werkvakantie heeft gehad. Alles sjouwen en dragen, niets was hem te veel. Fantastisch Libert, nogmaals bedankt!

Wij hebben fantastisch weer gehad, misschien wel te goed om te vissen, maar daar klagen wij niet over. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer naar de Po, een fantastische rivier, die moeilijk is om te bevissen en niet altijd meewerkt.

Libert Laureys & Henk van Gerwen