U bevindt zich in de rubriek "Visverslagen".

Goudmeervallen uit de Ebro Delta

Half april ben ik voor de eerste keer naar de Ebro afgereisd om mijn geluk te beproeven op de meerval want het stond al jaren op mijn lijstje om een keer mee te maken hoe het is om zo'n beest te vangen.
Uiteindelijk heb ik voor de Ebro Delta gekozen ipv. het beroemde Mequinenza, ondanks de kleinere vissen op de Delta. De Delta sprak mij het meeste aan vanwege de bootvisserij met levend aas. Op Mequinenza wordt vooral vanaf de kant met pellets gevist, dus veel lijkend op de standaard karpervisserij.

Mijn doel voor de eerste keer was een vis tussen de 150 en 180cm, ook voor de Delta een haalbaar streven. We boekten de reis via Roned, een Nederlandse gids die al 13 jaar ter plekke is.
De eerste dag ving ik twee kleinere meervallen van 124 en 125cm. Een leuk begin maar de derde dag was één om nooit te vergeten; na een gevecht van bijna een half uur werd het monster de boot ingetild en na meting bleek deze kolos 225cm. te zijn! Met een geschat gewicht tussen de 70-75 kg is mijn doel ruimschoots gehaald kun je wel zeggen. Dit blijkt tot nu toe één van de grootste meervallen van de Delta te zijn, slechts enkele andere grotere vissen zijn in de 13 jaar bij Roned gevangen met als topper in het najaar van 2008 een vis van 239cm.

Op de laatste dag wist ik nog een kleine meerval van 1 meter te vangen.
Mijn vismaten Jan en Tim wisten de week nog eens extra glans te geven door beiden een uiterst zeldzame goudmeerval te vangen. Jan een exemplaar met een zeer witte buik en enkele gouden accenten van 180cm en Tim een bijna geheel oranje van 120cm. In de 13 jaar bij Roned waren er slechts 2 gevangen, deze twee werden in 1 uur op dezelfde hengel stek gevangen.


Al met al een zeer bijzondere ervaring en zeker een aanrader om eens te beleven.
 

Met vriendelijke groet,

Dennis De Wilde