U bevindt zich in de rubriek "Visverslagen".

Bourgondisch record opnieuw verbroken en nu handen van Nederlanders

Dit voorjaar werd in de Doubs, nabij de monding in de Saône, een meerval van 225cm gevangen. Oliver Portrait kwam halsoverkop terug uit Spanje om te vis te meten en levend terug te zetten, het bleek namlijk om het nieuwe Bourgondisch record te gaan totdat Jack Philippo begin juni de Saône bezocht...

De vistrip begon op vrijdag 1 juni 2007. We vertrokken 's avonds laat met twee auto's, twee boten en de zes vismaten Chris met zoon Danny, ikzelf (Jack) met zoon Kevin, Harald en Peter. Dit was onze 3e vistrip. Vorig jaar naar Zweden geweest en het jaar daarvoor naar de Ebro achter de meerval aan. 

Bij aankomst troffen we het. Een prachtige stek en mooi weer, soms zelfs iets te mooi. Danny beet de spits af, hij ving meteen de eerste dag een meerval van één meter. In totaal hebben we nog acht meervallen gevangen van resp. 1.13m, 1.22m, 1.43m, twee stuks van 1.79m,  1.80m, 1.82m en die ene gigant. Alle meervallen zijn gevangen op paling en karper.

De laatste avond (8 juni) ving ik, nadat twee maten naar huis moesten, een monster van 2.31m. Het gewicht weten wij niet precies omdat de weegschaal maar tot 100kg ging.

Om 23.00 uur kreeg ik een gewone aanbeet op mijn karper die aan een boeisysteem bevestigd was. Al snel bleek dat deze vis vanaf de kant niet binnen te halen was. Danny, mijn zoon Kevin en ik zijn toen in de boot gestapt om 'm te landen.
Na een tijdje drillen kwam de meerval recht op de boot af en ramde deze (echt waar ) waarna hij er weer vandoor ging.
Ondertussen begrepen wij dat dit een héle grote jongen was, hoe groot bleek toen we 'm eindelijk bij de boot hadden en Danny zei "Jack, je zal moeten helpen want dit lukt nooit  in m'n eentje!".
Met z'n drieën hebben we toen geworsteld om 'm aan boord te krijgen, wat uiteindelijk ook lukte.
Eenmaal aan de kant hebben we met veel moeite de vis aan land gekregen. Eindelijk kon Chris (vader van Danny) de vis zien en helpen 'm uit de boot te krijgen.
Bij het meten bleek hij 2.31m lang te zijn en we schatten het gewicht op een 120 tot 130kg.

Uiteraard hebben we veel foto's en film geschoten.

Super, wat een afsluiting van een geslaagde vistrip.
 
Jack Philippo